Vispa ägget lätt med en gaffel och pensla korvarna. Lägg korvarna på en plåt med bakplåtspapper. och bjuder här på små goda prinskorvar invirade i smördeg
Vi fortsätter med vårt jultema och självklart måste även köttbullar finnas med i veckomenyn. Skånska köttbullar, så vi är lata och skriver här bara receptet på rödkålen
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Häromdagen när jag satt och slösurfade hittade jag ett brödrecept som lät spännande. Jag håller med Lise till punkt och pricka, ett riktigt gott och saftigt brödoch så enkelt att baka då det bara är att röra ihop och inte behöver jäsa
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Knäck alla ägg och lägg dem i en egen skål , vispa dem hårt så att det blir skummigt
Då bakade jag ett brödmed getost, nötter och honung. Servera gärna brödetmed chark. Jag hoppas ni alla har haft en riktigt härlig jul med massa god mat och en lugn tid med nära och kära
Läste i den trendspaning som Ann Fernholm skrev om på sin blogg Ett sötare blod häromdagen, att även Fazer hakat på trenden att baka brödmed mindre kolhydrater
Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand. Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.