Smula jästen i en skål. Smält smöret och lägg i russinen. Tillsätt porter och vatten, och värm till 37°. Häll lite över jästen och rör tills den lösts upp
Vörtbröd ska det vara & hembakat med kärlek. 0)Ett favorit recept till vörtbröd. I söndags snodde Alfons & jag ihop två stora bröd med ett riktigt bra recept
En sak som ytterligare hjälper till att späda på julkänslan här hemma är smaken av vörtbröd. Att, som idag, få en vörtbrödssmörgås med Gäseneost till frukost är decemberlyx och skinkmackan med stark senap på julaftonskvällen är tradition
Såklart hade jag en liten baktanke, att bara ett vörtbröd på surdeg. Efter mycket letande efter recept och funderande komponerade jag ihop det här receptet efter hur jag vill att vörtbrödet ska smaka
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Expressen, Allt om LCHF, Julbak, foto. Martin Skredsvik, text. Mariann Andersson. Vill passa på att önska alla bloggläsare en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR
Förra veckan vart det saffransbullar med mandelmassafyllning, smak av apelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett av julens måste i min frys, nämligen dumlekakor
Jo jag vet, alla lägger upp recept på kola just nu men jag bara måste göra det jag också. så jag kommer ihåg till nästa år vilket av alla recept jag ska göra efter
TJONG. Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna. De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.