Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla 2 limpformar. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll i filmjölk, sylt och sirap och blanda till en jämn smet/deg
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över fingervarmt vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, matolja, kesella, morötter, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen en lösts upp
Många väljer färdigkokt julskinka för att spara tid i köket. Om du köper skinkan färdigkokt – satsa då på en svensk julskinka och gör din egen griljering
Denna julstubbe gjorde jag för några år sedan och jag tänker nog göra den i år igen. Det är lite pyssel omkring den och det tar cirka 2 dagar att göra den på grund av chokladmouusen
Den lilla ansträngning det krävs ger så himla mycket tillbaka. Om. Om mig. Mitt namn är Frida, jag 25 år, bor i Uppsala och avslutade mitt sista år till kostvetare nu i våras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.