400 g pasta (ev. glutenfri) 1 rödlök 4 klyfta vitlök 2 msk olja, till stekning ca 800 g krossade tomater (eller konserverade cocktailtomater) 1 tsk chiliflakes (minska om du inte vill ha det så hett som jag) 1 krm salt ca 250 g mozzarellaost 2 dl parmesanost, finriven [ca 40 g] svartpeppar, nymalen olivolja, god, till servering färsk persilja, finhackad till servering
Här kommer Jessicas grötbidrag med tillhörande frukt- och bärsoppa. Jessicas korngrynsgröt i ugn. . Det börjar bli något av en tradition att äta gröt hemma hos varandra i vårt finska gäng
Gör så här. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet. Värm mjölken i en kastrull. Stöt potatisen grovt och rör i mjölk, ost, smör och citronskal
Smält smöret i en vid gryta. Ta fänkålen, purjolöken, tomaterna, paprikan och vitlöken, ej potatisen. Hacka dem i lagom bitar och fräs dem en liten stund i smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.