400 g
pasta (ev. glutenfri) 1 rödlök 4 klyfta vitlök 2 msk olja, till stekning ca 800 g krossade tomater (eller konserverade cocktailtomater) 1 tsk chiliflakes (minska om du inte vill ha det så hett som jag) 1 krm salt ca 250 g mozzarellaost 2 dl parmesanost, finriven [ca 40 g] svartpeppar, nymalen olivolja, god, till servering färsk persilja, finhackad till servering
Låt puttra medan pastan blir klar. Bryt över mozzarella och strö över parmesan. Ringla över olivolja och mal lite svartpeppar på, avsluta med lite persilja
Servera med kokta svarta bönor, gräddfil, majschips, sallad och färsk koriander. mer att späda med). Stek alltihop tillsammans med kryddorna i stekpannan i 5 minuter. mer att späda med) 1 torkad anchochili 1 msk kakao
Sätt en tom plåt i ugnen med ett bakplåtspapper på så eventuella droppar hamnar på den. Varva aubergine, lök, basilika, mozzarella och tomatsås i en ugnsfastform
Smaka av och krydda med mer salt och peppar om du vill. Blanda i köttfärs och mosa runt med händerna. Lägg i köttbullarna och sänk plattan till medelvärme
Servera med valfri dipp. Blev så sugen på Mozzarella sticks idag så jag gav mig på ett eget försök. (följde recept från studentskrubb men med egen kryddning)
Bottna en tallrik med sallad, klyftade cocktailtomater, och riven mozzarella. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills dom har fått lite färg
Skiva tomater och mozzarella i ca ½ cm tjocka skivor. Sätt in i mitten av ugnen 220°, ca 10 min, eller tills mozzarellan börjar smälta. 250 g mozzarella
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.