Slå på japansk soya och en gnutta socker. Fräs sedan hastigt på i het wokpannamed olja. Som jag längtat efter wok och starka såser, krispiga bambuskott och vattenkastanjer
Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke med soja och riven ingefära. Blanda ananasjuice med kycklingfond, vatten, majsstärkelse, vinäger, tomatpuré och socker i en gryta och rör om
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
4 450 g färsk skinkstek, schnitzel eller picnicbog 1 msk sojasås eller brun woksås 1 burk kokosmjölk 1 förpackning äggnudlar (à 250 g) 1 påse frysta wokgrönsaker (classic wok-mix à 500 g) 1 msk röd currypaste olja salt peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Gör så här. Strimla köttet. Skala och skiva löken. Vispa ihop grädde, sambal oelek och soja i en gryta. Stek köttet och löken var för sig i smör i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.