Janssons frestelse
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg potatis vintersort t ex mandel, king edward
  • 12 gula lökar
  • 1200 g ansjovisfilé, spara spadet
  • 14 dl grädde
  • 10.75 dl ströbröd
  • 125 g smör1 Skala potatis och lök. Skär löken i tunna skivor och potatisen i fina strimlor. Om potatisen läggs i vatten för att inte mörkna ska den rinna av väl. Fräs gärna löken i lite av fettet. 2 Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnssäker form, börja och sluta med potatis. Häll över ansjovisspadet och grädden eller gräddmjölken. Strö över lite ströbröd och lägg små fettklickar överst. 3 Grädda i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, ca 45 min.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.