1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 750 g potatis 100 g ansjovisfilé 2 dl Arla® vispgrädde 1 dl Arla® mjölk 1 msk ströbrödSätt ugnen på 200°.
1 Skala
och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna.
1 Skala
potatisen och skär den i tunna strimlor.
1 Smörj
en ugnssäker form. Lägg i ett lager potatis, därefter lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. Droppa gärna över lite ansjovisspad. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbrödet.
Ingredienser Portioner. 4 1 kg potatis (fast sort) 4 ägg 2 msk vetemjöl 1 tsk salt smör till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Igår gjorde jag en Janssonsfrestelse med rättika istället för potatis. Janssonsfrestelse 4port. Den blev riktigt god, kommer att hamna på julbordet nästa gång
Janssonsfrestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. Denna variant är en mild krämig och snäll Jansson, ja helt enkelt barnvänlig och ett måste för alla som egentligen säger att de inte gillar Jansson att testa och för Janssonälskare blir det att säga Mmmm
Potatis, salt, fett – där har vi ingredienserna till ett långt och lyckligt liv. Janssonsfrestelse innehåller alla dessa tre, så det kan ju ej bli dåligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.