Janssons frestelse – grundrecept
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 11 msk Arla® Svenskt Smör
  • 1750 g potatis
  • 1100 g ansjovisfilé
  • 12 dl Arla® vispgrädde
  • 11 dl Arla® mjölk
  • 11 msk ströbröd
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 750 g potatis 100 g ansjovisfilé 2 dl Arla® vispgrädde 1 dl Arla® mjölk 1 msk ströbrödSätt ugnen på 200°.
  • 1 Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna.
  • 1 Skala potatisen och skär den i tunna strimlor.
  • 1 Smörj en ugnssäker form. Lägg i ett lager potatis, därefter lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. Droppa gärna över lite ansjovisspad. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbrödet.
  • 1 Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.