Jambalaya
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 gula lökar

  • 12 tärningar hönsbuljong
  • 1
8-10 dl kokhett vatten

  • 1 smör till stekning

  • 11/2 g saffran

  • 13 dl avorioris

  • 12 dl torrt vitt vin

  • 1
 cirka 300 g kycklingbröst
  • 1
 smör
  • 1
 flingsalt
  • 1
 nymald peppar

  • 12 chorizo, 200 g

  • 11 röd paprika

  • 11 1/2 dl svarta oliver
  • 1
200 g skalade räkor (500 g med skal)

  • 11 färsk oregano
Riset: Hacka lök och vitlök. Lös upp buljongen i vattnet. Fräs lök och vitlök i smör utan att det tar färg. Låt saffran och ris fräsa med en stund.

  • 1 Späd med vin och buljong, lite i taget, under ständig omrörning. Häll på lite vätska i taget och låt riset absorbera vätskan innan mer tillsätts. Koka på detta sätt cirka 20 minuter. Riset ska vara krämigt.

  • 1 Pannan: Skär varje kycklingbröst i fyra delar. Bryn i smör, sänk värmen och efterstek tills kycklingen är genomstekt.

  • 1 Krydda med salt och peppar. Håll kycklingen varm.

  • 1 Skär korven i slantar och strimla paprikan. Stek korv och paprika i smör.

  • 1 Blanda i kyckling, korv, paprika, oliver och räkor i riset. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och tabasco och blanda i repade oreganoblad.

  • 1 Späd eventuellt med mer vatten, jambalayan ska vara krämig.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.