11 färsk
oregano Riset: Hacka lök och vitlök. Lös upp buljongen i vattnet. Fräs lök och vitlök i smör utan att det tar färg. Låt saffran och ris fräsa med en stund.
1 Späd
med vin och buljong, lite i taget, under ständig omrörning. Häll på lite vätska i taget och låt riset absorbera vätskan innan mer tillsätts. Koka på detta sätt cirka 20 minuter. Riset ska vara krämigt.
1 Pannan:
Skär varje kycklingbröst i fyra delar. Bryn i smör, sänk värmen och efterstek tills kycklingen är genomstekt.
1 Krydda
med salt och peppar. Håll kycklingen varm.
1 Skär
korven i slantar och strimla paprikan. Stek korv och paprika i smör.
1 Blanda
i kyckling, korv, paprika, oliver och räkor i riset. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och tabasco och blanda i repade oreganoblad.
1 Späd
eventuellt med mer vatten, jambalayan ska vara krämig.
I senaste Smakboxen fanns det två påsar med tacokryddmix med, en för kyckling och en för fisk. Ville testa att göra något annat än vanlig tacos med kryddmixen så det blev en kycklinggryta av kryddmixen för kycklingen
På fredagar så äter nästan hela Sverige Tacos, men vi tycker att indisk mat är lika gott. Detta är en snabblagad Tikka Masala gryta med kyckling, röd paprika och cashewnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.