Jambalaya har rötter både i Karibien och kreolska Louisiana med spanska och franska influenser. Traditionellt ska det ingå kött, grönsaker, buljong och ris i en jambalaya
Skala och hacka lök och vitlök. Skär korven i bitar. Hetta upp olja i en tjockbottnad gryta. Fräs lök, vitlök och korv i oljan, ca 5 minuter under omrörning
Jag har sett många varianter på jambalaya med ex kryddig korv, skinka, kyckling och räkor. Det jag gillar med den här jambalayan är att det blandas så mycket smaker ihop
Igår gjorde jag en jambalaya till middag. Vi serverade jambalayan med en klick aioli och en sallad. Så var det söndag kväll och ännu en fin helg har gått
Så jag stekte allt till en jambalaya. Idag va en sån -tag det du har i kylen dag. Jag hade ris från igår, en halv zuccini och lite broccoli kvar som va tvunget att ätas upp
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 500 g kött 1 st Gul lök 1 st Grön paprika 1 st Röd paprika 1 msk cajunkrydda 3 dl Basmatiris 400 g Krossade tomater 5 dl Kycklingbuljong salt och peppar Till servering Persilja (hackad) Matlagningsyoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.