Jag bjuder Agent 007 på lättrimmad torskrygg
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 120-150 grader
  • 46 grader
  • salt
  • salt
  • 6 pers
  • 1 kg torskrygg i bitar med skinnet på
  • med
  • flingsalt
  • salt
  • rapsolja
  • 400 g jordärtskockor
  • tsk
  • 1 stor potatis
  • 2 dl vatten
  • 0,7 dl vispgrädde
  • 70 g rumstempererat smör
  • 150 g små röda steklökar
  • 1,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 citroner
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 3 späda purjolökar
  • 7 krm nymald svartpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 700 g svartrot
  • 3 msk citronsaft
  • 2 dl olivolja
  • 25 g smör
  • Salt
  • 120 g hasselnötter
  • 1 dl hasselnötsolja
  • 0,25 dl vitvinsvinäger
  • Nymald svartpeppar
  • Dill
  • 1 Skala svartötterna och lägg dem i vatten med citronsaft så de inte mörknar.
  • 2 Skär dem i jämna bitar och stek i olja och smör. Salta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.