Efter det gjorde jag klart mina slutprov på utbildningen. och samma dag som utbildningen var klar så åkte jag upp till Liljaköket och sa att nu är jag tillgänglig.
2 dagar
senare började jag på ett vikariat där - min fasta tjänst som dietkock startade 1 jan 2004
Steamers 50 lit, 100 lit, 200 lit och 300 lit
3
stekbord
1 msk
fransk
senap
4
port
1 st
hackad lök
4
port
6 st
röda
paprikor
Tillsätt aubergine och paprika, rör om väl och låt kok i 5
min
g Broccoli
st pressad vitlöksklyfta
dl färsk riven parmesan
Grönsaksbuljong 10
Rosmarin 0,5
msk
Oregano 0,5
msk
Torkad aprikos, finhackad
1
dl
Smält margarinet till gyllenbrunt, Forma och lägg i biffarna
och stek dom på båda sidorna ca 5 min/sida
Eller forma röran till en ”limpa” i smörat bleck och kör i
Till råga på alt hade jag ganska ont om tid. Veckan som gick har varit rent obeskrivligt tung, och nu måste jag försöka skrapa ihop migoch göra det jag trots allt tycker väldigt mycket om att göra, nämligen blogga
Jag har i mitt arbete som kost- och näringsrådgivare, och även i mitt eget liv, hämtat inspiration från några olika kosthållningar, till exempel lågkolhydratskost, blodsockerbalanserande kost (GI), Rawfood, inflammationsdämpande kost, medelhavskost och att äta för optimal syra-basbalans
Fast mest handlar det väl om att jag inte har fått så mycket intressant matlagning gjord på sistone, så det får bli dessa marinader istället - lagom till nationaldagshelgen då ett gäng grillar lär gå varma i vårt avlånga land
creme fraiche eller turkisk yoghurt och bröd. Tvätta av purjolöken och strimla, skala löken och hacka. Fräs all lök tills den mjuknat och tillsätt färsen och låt bli väl fräst
Okej, det här är kanske det minst märkvärdiga som jag gett er men det är något av det godaste. Förstår ni hur enkelt det är att göra god, billig, näringsrik och köttfri mat genom att röra till en soppa
I helgen lagade jag ju tjälknöl på älg, med potatisgratäng och svampsås. Jag lagar inte potatisgratäng ofta, mycket för att jag tycker de färdiga är goda nog de tillfällen vi äter potatisgratäng, och för att jag inte tycker jag brukar lyckas lika bra som andra med gratängen
Jag har skrivit om den förr migjag gör det igen - chokladpajen. -) Varm är den riktig kladdig och god men jag tycker nog ändå att den gör sig bättre om den får vila i kylskåpet ett dygn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.