Idag bjuder jag på - MIG personligt + bilder och recept.
Rune Matomanen - Matälskare
Rune Matomanen - Matälskare
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Det blir även en del recept
  • Bli inte förskräckt om dom är gjorda för 100 port
  • Efter det gjorde jag klart mina slutprov på utbildningen. och samma dag som utbildningen var klar så åkte jag upp till Liljaköket och sa att nu är jag tillgänglig.
  • 2 dagar senare började jag på ett vikariat där - min fasta tjänst som dietkock startade 1 jan 2004
  • Steamers 50 lit, 100 lit, 200 lit och 300 lit
  • 3 stekbord
  • 1 msk fransk
  • senap
  • 4 port
  • 1 st hackad lök
  • 4 port
  • 6 st röda
  • paprikor
  • Tillsätt aubergine och paprika, rör om väl och låt kok i 5
  • min
  • g Broccoli
  • st pressad vitlöksklyfta
  • dl färsk riven parmesan
  • Grönsaksbuljong 10
  • Rosmarin 0,5
  • msk
  • Oregano 0,5
  • msk
  • Torkad aprikos, finhackad
  • 1 dl
  • Smält margarinet till gyllenbrunt, Forma och lägg i biffarna
  • och stek dom på båda sidorna ca 5 min/sida
  • Eller forma röran till en ”limpa” i smörat bleck och kör i
  • 175 graders ugn ca 20-25 min
  • Vanlig Nikkaluhtasoppa
  • 4 p 350 g nötfärs mager
  • 4 dl vitkål
  • 2 msk senap
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st lagerblad
  • 1 liter vatten
  • 2 st buljongtärningar
  • 1 st purjolök
  • 1 msk soja
  • salt och peppar
  • persilja
  • Vegetarisk
  • Nikkaluoktasoppa
  • 4 p 170 g quornfärs
  • 1 msk olja
  • 4 dl vitkål
  • 4 morötter 2 msk tomatpuré
  • 1 st lagerblad
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar 1 purjolök 1 röd paprika
  • 2 msk senap
  • 1 msk soja
  • 2 msk gräslök
  • salt och peppar
  • persilja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.