1 smördeg,
färsk i rulle à 265 gTips!Om du använder nässlor: tvätta noga och förväll dem en kort stund i kokande vatten. Ta upp, låt svalna och krama sedan ut så mycket vätska som möjligt med händerna. Hacka grovt.1. Hacka lök och vitlök fint och fräs mjuk i olja. 2. Tillsätt spenat eller nässlor och finhackad timjan och låt fräsa med tills det gröna blivit helt mjukt och allt gått samman. Det tar ett par minuter under omrörning. Låt svalna något och tillsätt ricotta, riven parmesan, finriven muskotnöt och citronskal. Smaka av med salt och peppar.3. Smörj en pajform och klä botten med ena paketet med smördeg. Låt överflödig smördeg hänga över kanterna till att börja med. 4. Fyll pajformen med ostblandningen och gör 3-5 urgröpningar i fyllningen, ett par cm djupa. Knäck ett ägg i varje urgröpning. Täck med det andra paketet smördeg och nyp ihop täcke och botten utmed kanterna med en gaffel. Skär bort överflödig smördeg som hänger utanför. Använd en vass kniv att skåra ett par cm långa snitt i pajtäcket runt om. 5. Pensla allt med lätt uppvispat ägg och grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter tills pajen har blivit gyllenbrun. Låt gärna stå i någon timma innan servering.
Något som är väldigt gott och kanske inte så vanligt är den italienska ristårtan, Torta di riso, som man gör genom att koka riset i mjölk och sen blanda med en äggsmet
media. Prima di servire, lasciate intiepidire la torta. media. Spennellate la superficie della torta con il tuorlo di un uovo sbattuto per ottere un effetto dorato a cottura ultimata
Det blev Italiensk pastagratäng medricotta och spenat. Krydda med salt och peppar. Den var väldigt god och som vanligt blir det mat över, men det är perfekt att ta med till jobbet
Rör i persilja och smaka av med ev mer salt och peppar. 2 pers. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja
Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.