Italiensk torta pasqualina med ricotta
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • gul lök
  • 1 stora vitlöksklyftor
  • 1 färsk bladspenat eller nässlor
  • 1 olivolja
  • 1 timjan
  • 1 muskotnöt, riven
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 salt och peppar
  • 1 parmesan, riven
  • 1 ricotta
  • 1 ägg
  • 1 ägg (uppvispat, för att pensla med)
  • 1 smördeg, färsk i rulle à 265 gTips!Om du använder nässlor: tvätta noga och förväll dem en kort stund i kokande vatten. Ta upp, låt svalna och krama sedan ut så mycket vätska som möjligt med händerna. Hacka grovt.1. Hacka lök och vitlök fint och fräs mjuk i olja. 2. Tillsätt spenat eller nässlor och finhackad timjan och låt fräsa med tills det gröna blivit helt mjukt och allt gått samman. Det tar ett par minuter under omrörning. Låt svalna något och tillsätt ricotta, riven parmesan, finriven muskotnöt och citronskal. Smaka av med salt och peppar.3. Smörj en pajform och klä botten med ena paketet med smördeg. Låt överflödig smördeg hänga över kanterna till att börja med. 4. Fyll pajformen med ostblandningen och gör 3-5 urgröpningar i fyllningen, ett par cm djupa. Knäck ett ägg i varje urgröpning. Täck med det andra paketet smördeg och nyp ihop täcke och botten utmed kanterna med en gaffel. Skär bort överflödig smördeg som hänger utanför. Använd en vass kniv att skåra ett par cm långa snitt i pajtäcket runt om. 5. Pensla allt med lätt uppvispat ägg och grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter tills pajen har blivit gyllenbrun. Låt gärna stå i någon timma innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.