Torta caprese - italiensk kladdkaka med pistagenötter
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • pistagenötter
  • 1 mörk choklad av god kvalité
  • 1 smör
  • 1 ägg, separerade i gula och vita
  • 1 florsocker
  • 1 finhackad mandel1. Hacka pistagenötterna.2. Smält samman choklad och smör över vattenbad.3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.4. Vispa äggulor och florsocker tills det bleknat.5. Vänd försiktigt ner i chokladen i äggulesockret.6. Vänd ner finhackad mandel.7. Vänd ner äggvitan lite i taget.8. Vänd ner pistagenötterna.9. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd springform, ca 30 cm i diameter.10. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Använder du varmluftsugn kan det räcka med 150 grader.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.