I morgon är det redan Valborgsmässoafton. Tänk vad fort det har gått. Nyss var det vinter och snåla vindar, nu är björkarna nästan utslagna och gräsmattan är full både av vitsippor och blommande maskroros
Nu börjar vår semester och imorgon bär det av till Korsika. Det Korsianska köket ska vara något ut över det vanliga och det ska bli roligt att ta del av det
Detta är ännu något jag har ingen aning om hur det gick till. Jag visste bara att jag skulle använda upp spättan från Sydfisk som låg i kylen, sen resten kom bara av sig själv, så det är kanske inte ett av det bästa receptet jag lekt fram, men helt klart godkänt med bara 5 gram kolhydrater
Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fyllda ugnsbakade fikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
Den påminnde lite om vår grekiska middag men kryddningen var mer italieninspirerad denna gång. Den påminnde lite om vår grekiska middag men kryddningen var mer italieninspirerad denna gång
-) Den här gången blev det en italieninspirerad macka, en bruschetta med olivoljestekta kantareller. Vi har fullt med kantareller i skogarna runt oss just nu och vi har plockat flera gånger redan
I vanliga fall brukar jag göra mina julköttbullar på kalvfärs, och krydda med ansjovis, kanel, ingefära och kryddpeppar, men till vårt julknytis i min italienska grupp igår gjorde jag i stället några italieninspirerade bullar
Om man är sugen på lammstek så är mitt Italieninspirerade recept en höjdare på middagsbordet. Redan Långfredag och dags att planera både middagar, fikor pyssel
En god Italieninspirerad trerätters som går snabbt att göra förutsatt att man har allting hemma. Får man middagsgäster en vardagskväll och det skall pareras med arbetstider och läxor bl a, då kan en bra lösning vara italienskt
Eller det recept som ofta dyker upp i Italieninspirerade kokböcker där cannellinibönor mosas med olivolja, lättfräst vitlök och rosmarin och därefter breds på bröd
Skiva purjolöken tunt. Häll av och skölj bönorna. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull 2–3 min. Tillsätt bönor, crème fraiche, vatten, citronskal och ½ tsk salt
Jag älskar det Italienska köket och en hel del av maten vi lagar här hemma är italieninspirerad med parmaskinka, parmesanost, ruccola, kapris och en massa annat gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.