I fredags lagade älsklingen en jättegod middag. Den påminnde lite om vår grekiska middag men kryddningen var mer italieninspirerad denna gång.Ingredienser:Biffar
500 g
nötfärs
2 pressade
vitlöksklyftor
½ dl
färsk hackad basilika
1 msk
dijonsenap
½ dl
riven parmesanost
2 msk
tomatpuré
1½ dl
vatten
Salt & peppar
Tomatsås
500 g
krossade tomater av god kvalitet (t.ex. Mutti)
Köttfärsbiffar smaksatta med bl. a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Blanda ströbröd med kryddor och sedan vatten, låt svälla ett par minuter. Tomatsåsen. Rör sist ner köttfärsen och blanda smeten noga, antingen med slev eller för hand
Servera köttbullarna tillsammans med rostad potatis och tomatsallad. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme ca 5 min. Tillsätt tomatsåsen och låt köttbullarna puttra på svag värme ca 5 min
Tillsätt bara lite klassiska medelhavskryddor så har du helt plötsligt gjort italienska köttbullar. Man slipper allt kladd med att steka köttbullarna i omgångar i stekpannan, riktigt smidigt
Vi har ätit kall, asiatisk nudelsallad med kall, asiatisk fläskfilé (världens bästa bjudmat till bufféer, ni hittar den här) och inte alls de italienska köttbullarna på bilden ovan med pasta och tomatsås
Blanda pastan medtomatsåsen och ta upp köttfärsmuffinsen ur formarna. Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl, ägg och vatten, rör samman tills färsen håller ihop
Till squashen gjorde jag köttfärsbiffar smaksatta med basilika och en tomatsås. Servera gärna biffarna och tomatsåsen tillsammans med squashspagetti och skivad mozzarella
Toppa med hackad persilja och parmesanost och servera direkt med nykokt spaghetti. Skär kycklingfiléerna i tärningar och mixa i matberedare med grädde, persilja, salt och peppar till en slät smet, i cirka 20 sekunder. Bryn dem runtom i olja på medelvärme i cirka 5 minuter. Häll över tomatsåsen och låt puttra i cirka 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.