7,5 dl
vatten (förslagsvis i en tekokare) och häll över riset. Tillsätt saltet. Koka sakta under lock i cirka 20 minuter Låt riset ligga kvar under lock tills det ska serveras.
Raita medmynta från buskaget bakom. Pressa vitlöken ochfinhackamyntan. några myntablad. Riset smaksatte jag med speciella riskryddor som jag köpte för ett par år sedan i Durban, Sydafrika
Denna linsgryta kan gärna serveras med tillbehör som ris eller liknande. Skalaochfinhacka ena löken. ½ kruka koriander (kan bytas ut mot torkad koriander)
Saftig kyckling och fräscha grönsaker i en krämig, smakrik sås tillsammans medbasmatiris – Mums. Toppa rätten medhackade jordnötter och för den som gillar det även koriander
Kokariset enligt anvisningar på paketet. Finhacka rödlök och vitlök, fräs i en gryta med olivolja. Lägg upp ris i skålar och skeda över linsgrytan, toppa anrättningen med blomkålen
Om jag har bananer hemma som jag ser är på väg att bli övermogna och jag vet att jag inte kommer hinna äta upp dom så hackar jag upp dom och fryser in dom
Här hittar Du då min varma Choklad medKardemummaoch Vispgrädde, från bloggens barndom. Många som lever enligt LCHF dricker kokosfett i kaffe eller thé, för att få upp kvoten av fett i jämförelse med kolhydrater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.