Servera medrisoch varma nanbröd. Servera medjasminris. Jag kokar alltid riset i min micro-riskokare från Tupperware, blir alltid perfekt luftigt, lagom klibbigt ris dessutom slipper jag en extra kastrull på spisen
Blanda alla mandelnoch alla kryddorna och mixa dem med en stavmixer. Riset smaksatte jag med speciella riskryddor som jag köpte för ett par år sedan i Durban, Sydafrika
Bröd med rostad mandeloch torkad frukt. Rör i havregrynen och låt dem rosta med på slutet. Receptet kommer nästan från den stora samlingen av gamla Allt om Mat-recept, med tillägg av lite grövre mjöl
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Den smakar verkligen autentiskt och är spännande med sin brytning mellan mustig, het och sötsyrlig gryta, kryddigt ris kokt i mjölk med russin, söt persika och knapriga nötter ochmandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.