Dessa Naanbröd gjorde jag för ett tag sedan, så gott till Chicken Tikka Masala eller soppor. Dessa Naanbröd gjorde jag för ett tag sedan, så gott till Chicken Tikka Masala eller soppor
Vispa upp ägget, smält smöret. Rör ihop alla ingredienser. Klicka ut 4 klumpar på ett bakplåtspapper. Klappa ut med blöta händer till avlånga, naanformade kakor
Väääldigt länge sen jag uppdaterade matbloggen, men ikväll kände jag att det var dags. Lagade en SÅ god indisk rätt, så jag var tvungen att skriva ner receptet
Stålet från Gourmetstål forsätter att imponera, till och med glutenfria produkter får en krispig botten och degen reser sig fint och får såna där härliga bubblor som man blir så lycklig av
Däremot hämtar jag inspiration från andra recept och igår satt jag och läste massa indiska grytrecept (indiskt är nog min favorit bland utländska matkulturer) och blev väldans sugen på lite sådär garam masala-yoghurt-curry-lite starkt men ändå mjukt-smak (läs indiskt) och då blev resultatet detta
Gör så här. Skala och finhacka löken. Häll av och skölj linserna. Mosa 1 dl av dem i en skål. Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och 1/2 msk garam masala
Men naanbröden är även toppen att göra i en Weber Gasgrill utomhus om man har en stekplatta i gjutjärn att baka det på och kan fälla ner locket över brödet när det gräddas
Här har ni härligt goda och stora köttbullar med indiska smaker. Känner ni currydoften. Åh, jag önskar så att ni kunde känna den härliga currydoften och framförallt – smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.