Knåda och forma den till två stora runda bröd. Havrebröd med äppelmos (2 bröd). Sätt in i ugnen i 180 grader till bröden fått fin färg, nått en innertemperatur på 98°C eller känns ihåliga när man knackar i botten. Havrebröd med äppelmos (2 bröd)
Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera. Täck med folie mot slutet om brödet börjar bli för mörkt
Längtansfullt hade jag tittat i kokböcker efter nötbröd. Tills jag bestämde mig för att själv förlösa mig från min längtan och baka mitt alldeles egna nötbröd
Degen är nästan identisk med degen till en annan brödfavorit, nämligen rågsiktskakor (se här), men i bulldegen är det tillsatt lite russin vilket gör dem extra saftiga och goda
Det här är Skogaholms recept som de själva gav ut för många år sedan i en tidning för hemmabagare. Väldigt kul tycker jag och smaken påminner helt klart om skogaholmlimpan
Vad är väl inte bättre än att få vakna till färskt hembakat bröd till frukost. Dessa bröd går alldeles utmärkt att kalljäsa under natten för att på morgonen gräddas
Smula ner jästen i en skål och tillsätt 1 dl vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, sirap, salt, olja, vetegroddar och det mesta av mjölet