13 st
stora kycklingfiléer (kan uteslutas, för en vegetarisk variant)
12 st
gul lök
11
potatis
13 msk
currypulver
11.5 msk
salt
110 st
hela kryddnejlikor
110 st
hel kardemumma
11 st
stjärnanis
11-2 st
hel, torkad chilifrukt
11 burk
krossade tomaterSå här gör du Skölj bönorna i kallt vatten och kolla så det inte ligger någon liten sten eller annat som kan åka med i bönpåsar. Skär ner löken i stora klyftor, skala och skär potatisen i halvor. Lägg i en stor gryta tillsammans med bönorna. Om du vill ha i kyckling, så skär varje filé i ca 6 bitar, det brukar bli lagom stort. Lägg även dessa direkt i grytan. Tillsätt krossade tomater och alla kryddorna. Häll på vatten så att det ligger ca 2 cm över ingredienserna. Koka upp och låt puttra under lock i ca 1 timma. Det får inte koka torrt, så eventuellt måste det tillsättas lite mer vatten. Det märker ni. När bönorna är genomkokta är grytan klar. Jag brukar pilla bort kryddnejlikan och kardemumman, så man slipper få dem i munnen. Det är lätt när man lägger i ett visst antal, så vet man när man har plockat bort alla. Serveras med fördel ihop med en god Rajita och Naan-bröd Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 8
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kryddig och mustig indisk curry med kyckling. Recept på fler goda indiska grytor hittar du HÄR. Inlägget Indisk gryta med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Supergod Indisk maträtt med perfekt harmoni i kryddningen och med en mild hetta, vill man ha mera hetta så öka på med cayennepepparn och drick gärna en ljus lager till
En äkta Indisk lammcurry som smakar helt fantastiskt. Du gör curryn själv med en härlig blandning av massa kryddor, det kommer dofta ljuvligt i hela hemmet när grytan puttrar
Denna gång föll valet på en indisk daal med linser och en massa kryddor. När det kommer till indiskt så tycker jag gärna man kan vräka på rätt mycket, för det ska ju vara kryddstarkt
Indisk currykyckling 4 port. Detta är en riktig härlig och smakrik kycklinggryta som värmer gott. Det är verkligen en massa kryddor i den och grytan vinner då på att få småputtra en längre tid på spisen så att alla kryddor kommer till sin rätt
Indisk kycklinggryta,. Indisk kycklinggryta. Publicerat 2016-01-31 11. 47. 00 i. Varmrätter. Den här kycklinggrytan passar perfekt som en lite festligare vardagsmiddag
Recept från "Sveriges mästerkock". Bli inte avskräckt från att göra det här receptet pga. de 201 ingredienserna som ingår, åtminstone hälften är ändå bara är kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.