Indisk black-eye beansgryta
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g black eye beans, torra
  • 13 st stora kycklingfiléer (kan uteslutas, för en vegetarisk variant)
  • 12 st gul lök
  • 11 potatis
  • 13 msk currypulver
  • 11.5 msk salt
  • 110 st hela kryddnejlikor
  • 110 st hel kardemumma
  • 11 st stjärnanis
  • 11-2 st hel, torkad chilifrukt
  • 11 burk krossade tomaterSå här gör du Skölj bönorna i kallt vatten och kolla så det inte ligger någon liten sten eller annat som kan åka med i bönpåsar. Skär ner löken i stora klyftor, skala och skär potatisen i halvor. Lägg i en stor gryta tillsammans med bönorna. Om du vill ha i kyckling, så skär varje filé i ca 6 bitar, det brukar bli lagom stort. Lägg även dessa direkt i grytan. Tillsätt krossade tomater och alla kryddorna. Häll på vatten så att det ligger ca 2 cm över ingredienserna. Koka upp och låt puttra under lock i ca 1 timma. Det får inte koka torrt, så eventuellt måste det tillsättas lite mer vatten. Det märker ni. När bönorna är genomkokta är grytan klar. Jag brukar pilla bort kryddnejlikan och kardemumman, så man slipper få dem i munnen. Det är lätt när man lägger i ett visst antal, så vet man när man har plockat bort alla. Serveras med fördel ihop med en god Rajita och Naan-bröd Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 8

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.