Indirektgrillning är egentligen en självklarhet. Jag har för första gången grillat indirekt. Gärna över “öppen” eld, som riktiga stenåldersmän med rätt att grilla, utan att veta att köttet mådde bättre av indirektgrillning
Att grilla indirekt är ju ett toppensätt att laga till något länge utan ugn och istället få den där grillade smaken och ytan, så därför bestämde jag mig för att indirekt grilla den här maffiga kycklingen
Ni som har hängt med på mina Lotusgrillningar tidigare vet att det inte är första gången jag använder mig av denna teknik som jag lite stolt hittade på själv och fortfarande inte sett någon efterlikna
Idag har vi bjudits på många sorters väder här på västkusten. Strålande sol då jag cyklade iväg i morse men sen öppnade sig plötsligt himlen och det öste ner en bra stund
En bra BBq-sås är ett gott tillbehör till sommarens alla grillningar och är en sås som passar sig bra både varm och kall samt både till kött, fågel, fisk eller vegetariska alternativ
Salta köttet 15 minuter innan grillning. Olja in paprikorna och grilla dem fint svartblåsiga, låt dem vila 10 minuter under folie, skala och strimla dem
Perfekt både till sommarens grillning och till den orientaliska grytan. I kväll ska jag laga rabarberkyckling, ett spännande recept som jag hittade på bloggen Mumsfillibaba, och det passar ju utmärkt nu när det är rabarbersäsong
Denna vecka är verkligen hektisk. Idag har min make dubbla städpass på min sons skola, därefter ska han simma…jag har så klart barnen och denna lilla blogg
Iskallt tyckte maken och barnen men jag tvingade ut hela familjen på terassen för en grillning i den härliga solen och såsom vi har förmånen att ha det, med havet i horisonten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.