Något kryddigt, sött och lite salt är gott till glöggen. Speciellt med goda tilltugg. Båda plocken går att förbereda och det är ju bra oavsett om du ska bjuda på det själv och vill ha det klart innan gästerna kommer, eller om du ska ta med till knytis eller ge som gåva till värden om du går bort
En bra BBq-sås är ett gott tillbehörtill sommarens alla grillningar och är en sås som passar sig bra både varm och kall samt både till kött, fågel, fisk eller vegetariska alternativ
Perfekt både till sommarens grillning och till den orientaliska grytan. Rabarberchutney1 liter chutney1 liter rabarber, skalad och delad1 dl vinäger1 hackad gul lök3 msk olja2 msk curry2 msk malen ingefära2 st kanelstänger2 tsk mald kardemumma3 dl råsocker1 tsk saltGör så härVärm oljan i en kastrullTillsätt lök, kryddor, socker och saltRör om och låt koka ihop ca fem minuterTillsätt rabarber och vinägerLåt koka på medelvärme i 30 minuterSmaka ev av med mer socker, salt och vinägerHäll upp på burkar och sätt på lockChutneyn håller sig flera månader eftersom det bildas ett vakuum i burkarna Hålla utkik efter receptet på kycklingen i morgon, min förhoppning är att det då ska finnas på bloggen (om jag inte totalt misslyckas, vill säga) Ha en fin fredag
Så ikväll lyxade vi till det med Färsk Pasta fylld med karl johansvamp och tryffel (ICA), lufttorkad skinka, vitlöksstekta skogschampinjonern och getostsås
När jag och min familj var i Stockholm för ett tag sedan åt vi på restaurang och till efterrätt beställde jag cheesecake, ända sedan dess har jag varit sugen på att baka egen cheesecake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.