Hovmästarsås eller gravlaxsås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 msk vanlig senap eller grovkornig senap
  • 11 msk Dijonsenap, fransk stark senap
  • 11,5 msk socker
  • 12 msk vinäger, vit typ vit balsamvinäger
  • 12 dl matolja som ex. solrosolja
  • 11 dl hackad dillHacka dillen om du inte använder fryst hackad dill. Mosa ihop socker och dill i en skål (eller i en mortel) så att sockret löser sig med dillen till en röra. Tillsätt senap och vinäger. Rör. Droppa i olja sakta lite i taget i början och rör kraftigt. Tillsätt resten i liten men jämn stråle under omrörning. Smaka av hovmästarsåsen med salt och vitpeppar samt ev. vinäger, dill och socker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.