Jul

Jul

Hemgjord chorizo

Bra att veta. Smeten får aldrig bli varmare än +4 grader. Om smeten blir för varm skiljer sig fettet från proteinerna och konsistensen blir sämre
Kokostoppar

Kokostoppar

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser Smeten 50 gram margarin 2 st ägg 1 dl socker 200 gram Kokos , Riven, Ofta motsvarar detta en påse Köp receptet

Fröknäcke

Rör ihop alla torra ingredienser plus olja. Tillsätt vattnet. Platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö på flingsalt

Bruna bröd

Här fanns inga instruktioner förutom att ugnen ska vara på 175 grader. Men. Blanda allt och forma till små bollar som du lägger på plåt med bakplåtspapper

Finska pinnar

Hacka samman alla ingredienser direkt på bakbordet, tillsätt bittermandeln sist. Dela degen i åtta bitar och rulla ut till rullar ca 30 cm långa

Kolakakor

Låt smöret bli mjukt. Blanda ner resten av ingredienserna. Halvera degen och forma till två rullar (för 30 kakor)

Drömmar

Blanda allt i en bunke. Forma till små bollar och grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 15 min (30 min

Kanelhjärtan

Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret i kuber. Mät upp socker, vaniljsocker och mjöl och häll det i en matberedare

Gravad oxfilé

Rör ut salt och socker med konjak och sherry. Hacka dill och persilja, blanda i detta tillsammans med vitpeppar och vitlök

Laxtårta

Smält smöret. Finfördela kavringen i en matberedare. Blanda smör och bröd, tryck ut det i en form med löstagbar kant
Grönkålssallad med granatäpple

Grönkålssallad med granatäpple

250 g grönkål 0,5 dl olivolja (av god kvalitet med en pepprig intensiv smak) 1 citron, saften 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar, nymalen 1 granatäpple 1 dl sötmandel, rostad

Veggie-Janssons

Följ receptet för Janssons frestelse. I grädden. blanda ner kaprisspad och lite olja från soltorkade tomater

Fudge

Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka massan, rör om du och då tills den håller kulprov

Mumma

Det går inte att redigera ingredienserna, ändringar sparas inte. Tills det fungerar. 350 ml konjak. 1 msk kardemummakärnor
Klassisk Janssons Frestelse

Klassisk Janssons Frestelse

2 stora gula lökar. 700g potatis av mjölig sort. 250g Grebbestads ansjovis (2 burkar). 3-4 dl vispgrädde. salt, peppar
Hovmästarsås eller gravlaxsås

Hovmästarsås eller gravlaxsås

4 msk vanlig senap eller grovkornig senap. 11 msk Dijonsenap, fransk stark senap. 11,5 msk socker. 12 msk vinäger, vit typ vit balsamvinäger