Vispa ihop äggen med mjölken i en annan skål. Blanda de 5 första ingredienserna i en skål. Smält smöret och tillsätt kanel, kardemumma och nejlika i smöret
En kall limekräm som passar till det mesta, gärna stark mat. 3 dl turkisk yoghurt 1 lime, skal och saft 2 tsk honung salt & peppar Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i kylen ett tag innan servering
Det blir väldigt dåliga bilder när man grejar sent i köket den här årstiden. Sedan åkte denna kaka direkt i frysen också så det fanns inte chans för någon bättre bild senare heller
Blanda de 2 mjölsorterna med bakpulver och kryddor och rör ner det växelvis med mjölken. Sänk värmen till 180° efter 30 minuter om kakan fått tillräckligt med färg, eller täck med folie
Kryddkaka påminner ju mycket om julen med sin ganska starka kryddningen, men Stella har ju sprungit en vecka i Luciaklänningen redan, så inte är den väl så malplacerad…
Kryddkakan gjorde jag på ett liknande sätt som förra vecken, dvs av en färdig pulvermix från "Proteinfabrikken", men med extra nötmjöl och smaksättning
För det första bjöd jag på en kryddkakamed banan, som var den enligt mig godaste kakan på bordet. Underbart krämig och saftig, med en svag smak av banan
Lyft upp kastrullen/bunken, rör ner matfettet och låt limekrämen svalna. Förvara limekrämen kallt. Servera limekräm till kex, skorpor eller rostat bröd
God julig variant av kolasnitt med smak av ingefära och kardemumma kommer ifrån Icas Buffé. Jag använder mig faktiskt av en pepparkvarn, ger alltid nymortlad kardemumma när jag behöver, det är bara att ta ett par varv med kvarnen så om man tycker det är omständigt att ta fram morteln varje gång så har ni ingen ursäkt för att köpa färdigmald kardemumma längre
Lyft upp kastrullen/bunken, rör ner matfettet och låt limekrämen svalna. Förvara limekrämen kallt. Servera limekräm till kex, skorpor eller rostat bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.