Hjortfärsbiffar med kantarellsås och rårörda lingon
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6-8 msk ströbröd
  • 10,25 dl kalvfond
  • 10,25 dl viltfond
  • 11,5 dl vispgrädde
  • 11 msk soja japansk
  • 11 msk konjak
  • 12 ägg
  • 1750 g hjortfärs
  • 12 msk gul lök, riven
  • 11 krm svartpeppar
  • 1 salt
  • 150 g smör, till stekning
  • 16 potatisar, stora och fasta
  • 10,5 gul lök
  • 11 krm svartpeppar, grovmalen
  • 11 krm vitpeppar, mald
  • 10,5 tsk salt
  • 12 msk smör
  • 12 msk olja
  • 150 g kantareller
  • 11 msk smör
  • 11 msk kalvfond
  • 12 tsk dijonsenap
  • 10,5 dl vatten
  • 13 dl crème fraiche
  • 11 krm peppar
  • 11 msk vinbärsgelé
  • 12 msk spad från ättiksgurka
  • 1225 g lingon, frysta
  • 11,5 dl socker
  • 1 Hjortfärsbiffar6-8 msk ströbröd 0,25 dl kalvfond 0,25 dl viltfond 1,5 dl vispgrädde 1 msk soja japansk 1 msk konjak 2 ägg 750 g hjortfärs 2 msk gul lök, riven 1 krm svartpeppar salt 50 g smör, till stekning
  • 1 Potatiskaka6 potatisar, stora och fasta 0,5 gul lök 1 krm svartpeppar, grovmalen 1 krm vitpeppar, mald 0,5 tsk salt 2 msk smör 2 msk olja
  • 1 Kantarellsås0,5 gul lök 50 g kantareller 1 msk smör 1 msk kalvfond 1 msk soja japansk 2 tsk dijonsenap 0,5 dl vatten 3 dl crème fraiche 0,5 tsk salt 1 krm peppar 1 msk vinbärsgelé 2 msk spad från ättiksgurka
  • 1 lingon rårörda225 g lingon, frysta 1,5 dl sockerHjortfärsbiffar
  • Blanda ströbröd, fond, grädde, soja, konjak och ägg i en bunke. Låt blandningen stå och svälla 10 minuter. Tillsätt färsen, den rivna löken, peppar och salt och blanda till en smidig smet. Blöt händerna i vatten och forma biffar av färsen. Bryn smöret i en stekpanna och stek biffarna 3–4 minuter på varje sida på medelvärme. Sänk sedan värmen och låt dem eftersteka några minuter. Potatiskaka
  • Skala potatis och lök. Hacka löken eller strimla den fint. Riv potatisen grovt, lägg i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Blanda riven potatis, lök, svartpeppar, vitpeppar och salt i en bunke. Värm en stor stekpanna och lägg i smör och olja. Fördela potatisblandningen i pannan och platta till. Stek potatisen först med lock på i 5 minuter på medelvärme, ta sedan av locket och fortsätt steka potatisen på medelvärme i 10 minuter. Potatisen ska få brun färg och få en hård skorpa så att den rivna potatisen sitter ihop. Platta till potatisen med en stekspade och lossa undertill med stekspaden. Vänd potatisen försiktigt med stekspade och tallrik, genom att vända tallriken upp och ner över potatisen och sedan vända upp och ner på pannan så potatisen hamnar på tallriken. Dra sedan över potatisen med den ostekta sidan nedåt tillbaks i pannan. Tillsätt eventuellt mer smör i pannan. Fortsätt steka i 5 minuter på medelvärme. Sätt in röstin i pannan i ugnen cirka 15 minuter på 200 grader. Kantarellsås
  • Skala och finhacka löken och grovhacka kantarellerna. Fräs några minuter i stekpanna tillsammans med smöret. Tillsätt kalvfond, soja, dijonsenap, vatten och crème fraiche och låt såsen sjuda 5 minuter. Smaka av med salt, peppar, gelé och ättikskurksspad. Rårörda lingon
  • Tina lingonen och lägg i en skål. Blanda i sockret och rör om tills de flesta bär är mosiga.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.