Tina räkorna. Lägg i räkorna, väl avtorkade. skalade stora räkor eller havskräftstjärtar. 2 dl vispgrädde. Fräs löken i smör tillsammans med paprikatärningarna och champinjonerna ett par minuter
Jag använde jumboräkor, tycker dom passar bra i matlagning. Blanda till sist i räkorna så att dom bara blir varma och servera sedan med ris och en grönsallad
På midsommar och nyårsafton är den stående vickningen i min familj min mosters Kräftströmming. Ta ut, lägg på körsbärstomaterna och strö över den rivna osten
Knacka på skalet på öppna musslor. Skär några tunna skivor smör och lägg på varje skiva. Fräs på medelhög värme i 5 min. Tillsätt musslorna i grytan och låt puttra under lock på medelvärme i ca 5 min. Se till att de är täckta av vätska och låt sjuda på låg värme under lock i ca 5 min. Knäck 1 ägg i en bunke och tillsätt ½ msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 krm salt och vispa. Tillsätt 1½ dl neutral olja droppvis och vispa hela tiden tills den tjocknar. Sätt ugnen på 225°. Strö över lite färsk persilja (eller torkad örtkrydda) och gratinera i ugnen i 5-10 min (beroende på ugn)
Tillsätt då vatten och apelsinsaft och koka riset ngt kortare tid än vad som anges på förpackningen (när man steker riset först behöver det inte koka lika länge) Stek räkorna så att de får lite stekyta och lägg dem åt sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.