Skala och tvätta av rotfrukterna, tillsätt lite olja och flingsalt innan de stoppas in i ugnen på 225° i 45 min. Tonfiskburgare
Finhacka tonfisken. Tillsätt 2 ägg, koriander, salladslökar, wasabi, soja, persilja, riven ingefära, salt och peppar. Mixa ihop alla ingredienser och tillsätt sedan 1–2 msk maizena för att binda ihop allt. Forma smeten till lagom stora hamburgare och stek dem i smör och olja tills du får en fin gyllenbrun färg. Droppa lite lime på toppen av burgarna precis innan servering, strö över lite hackad chili och vinägrett. Strö lite timjan över rotfrukterna och servera sedan burgarna med rotfrukterna, grönsakerna och en klick sås.
God vardagsmat, där fisken är tillagad med paprika & chili-crème fraiche. Rostaderotfrukter. Mandeln ger crunch och rotfrukterna står för vitaminerna och den fina färgen
Skala och del allt i lagom stora bitarBlanda ihop olja, saften av en citron, kryddor som peppar, timjan, basilika, salt, etcPlacera alla rotfrukterna i en ugnsäker form – häll över blandningenRosta i ugn i ca 45 minuter, ca 200 grader, vänd det då och då i oljanEfter ca 30 minuter ringla över honung + lägg i champinjonerna. Blanda ihop allt och servera till rotfrukterna 800
Garnera med timjankvistar. Skala och skär rotfrukterna i skivor. 700 g blandade rotfrukter. 1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. 1Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål
Blanda grönsakerna med repad rosmarin, olivolja, salt och peppar i en långpanna eller form. Plocka ut vitlöksklyftorna och mosa eller mixa ner dem i yoghurten till en sås, smaka av med salt
Om du vill ha en ännu hetare sås så dubbla mängden chilifrukter eller ha i cayennepeppar. På midsommarafton blev jag bjuden på en förträfflig tomatsås som vi åt tillsammans med grillad portabellosvamp, majskolvar, halloumi och sallad
Här kommer dock min version av en liten hetare kycklingsoppa medrotfrukter. dottern älskar allt vad soppa hetermedan sonen tycker raka motsatsen oftast, mer för att han tycker det är jobbigt att äta det dock än för smakens skull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.