Het tonfiskburgare med rostade rotfrukter
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Färsk tonfisk (125 g/pers.)
  • 12-3 salladslökar
  • 12 ägg
  • 11 msk färsk persilja, finhackad
  • 10,75 msk finhackad koriander
  • 10,75 msk wasabipasta
  • 11 msk riven ingefära
  • 11 msk soja
  • 1 Lime
  • 1 Salt
  • 1 Peppar
  • 1 Hackad chili
  • 1 Vinägrett
  • 12-3 sötpotatisar
  • 11 morot
  • 11 kålrot
  • 11 palsternacka
  • 1 Timjan
  • 15 dl crème fraiche
  • 10,5 pressad lime
  • 10,5 pressad apelsin
  • 1 Salladsblad
  • 1 Tomat
  • 1 Gurka
  • 1 Lök
  • 1 Färsk tonfisk (125 g/pers.) 2-3 salladslökar 2 ägg 1 msk färsk persilja, finhackad 0,75 msk finhackad koriander 0,75 msk wasabipasta 1 msk riven ingefära 1 msk soja Lime Salt Peppar Hackad chili Vinägrett
  • 1 Rostade rotfrukter:2-3 sötpotatisar 1 morot 1 kålrot 1 palsternacka Timjan
  • 1 Citrussås:5 dl crème fraiche 0,5 pressad lime 0,5 pressad apelsin
  • 1 Servering: Salladsblad Tomat Gurka LökRostade rotfrukter
  • Skala och tvätta av rotfrukterna, tillsätt lite olja och flingsalt innan de stoppas in i ugnen på 225° i 45 min. Tonfiskburgare
  • Finhacka tonfisken. Tillsätt 2 ägg, koriander, salladslökar, wasabi, soja, persilja, riven ingefära, salt och peppar. Mixa ihop alla ingredienser och tillsätt sedan 1–2 msk maizena för att binda ihop allt. Forma smeten till lagom stora hamburgare och stek dem i smör och olja tills du får en fin gyllenbrun färg. Droppa lite lime på toppen av burgarna precis innan servering, strö över lite hackad chili och vinägrett. Strö lite timjan över rotfrukterna och servera sedan burgarna med rotfrukterna, grönsakerna och en klick sås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.