Helgmatskokbok

Helgmatskokbok

En mustig oxragu till helgens pasta!

En mustig oxragu till helgens pasta!

Helgen är i anstormande och det är bokstavligt talat faktiskt. Här nere på våra breddgrader blåser det friska vindar och ska, enligt utlovade väderlöften, göra ännu mer under natten och morgondagen
Italiensk fläskfilégryta med färska örter

Italiensk fläskfilégryta med färska örter

Putsa köttet fritt från hinnor och skär det sedan i bitar. Strö salt och peppar på köttet. Sprid ut mjölet på en tallrik och vänd bitarna i mjölet, så att de blir täckta
Potatispannkaka (Boxty)

Potatispannkaka (Boxty)

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 st potatis(ar) , medelstora 2 dl vetemjöl 2 dl filmjölk 1 tsk salt 2 msk smör 0,5 tsk peppar Köp receptet
Pulled beef med picklad rödkål

Pulled beef med picklad rödkål

Fantastisk god pulled beef som är gjord med sous vide teknik. Självklart går det utmärkt att göra även i ugnen om man föredrar det
Skinkfat till brunch

Skinkfat till brunch

SKINKFAT TILL BRUNCH. Nya rön säger att frukosten inte är så viktig som många tror (det var då det, hå hå ja ja, Bellas anm
Min egen chili-kyckling (i lergryta)

Min egen chili-kyckling (i lergryta)

Skala potatis, lök, vitlök, morötter och palsternacka och skär i ganska stora bitar. Lägg i grytan (som gärna kan ha stått i vatten en stund)
Sjömanskotletter i lergryta

Sjömanskotletter i lergryta

Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 munuter. Skala och skär potatisen i klyftor. Skala och skiva löken
Helstekt högrev

Helstekt högrev

Värm ugnen till 125 grader. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67 grader
Italiensk lammgryta med oliver och kapris.

Italiensk lammgryta med oliver och kapris.

Skär köttet i lagom stora bitar ca 3x3 cm, salta och peppra. Blanda till en marinad av, 3 msk olivolja, 1½ dl vitt vin, konjak, söndersmulad lagerblad, kryddnejlika, 2 msk hackad persilja och mynta
Mustig lammgryta

Mustig lammgryta

Helgen lider mot sitt slut. Men vad gör väl det när jag har 1 veckas semester. Känns riktigt skönt att ha en vecka på hösten/vintern och ladda batterierna lite
Klassisk slottsstek

Klassisk slottsstek

Slottsstek eller söndagsstek tillhör nog inte de vanligaste rätterna på våra middagsbord i dagens stressade samhälle, där vi lägger allt mindre tid i köket samtidigt som vi tävlar om att ha det finaste köket