Helgmatskokbok

Helgmatskokbok

Wallenbergare av fisk och skaldjur

Wallenbergare av fisk och skaldjur

Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Skala räkorna. Tillsätt salt, räkor och kräftstjärtar och kör till en smidig färs
Myllymäkis bästa bookmaker toast

Myllymäkis bästa bookmaker toast

Blanda kalvsky, eller lite uppkokad kalvbuljong, med maizenamjöl så den får en tjockare konsistens. Blanda majonnäs med de två senapssorterna
Tommy Myllymäkis saftiga cheeseburgare

Tommy Myllymäkis saftiga cheeseburgare

Börja med majonnäsen, blanda ner äggulan, senapen och vinägern i en bunke. Tillsätt matoljan i en tunn stråle medan du vispar hela tiden
Sara's kitchen: Lax-lasagne.

Sara's kitchen: Lax-lasagne.

Jag som är en lasagne bolognese-devotée brukar stenhårt köra på köttvarianten, men i helgen gick jag över linjen till lite modernare lasagne med lax, spenat och purjolök
Pepparbiff

Pepparbiff

Lägg ströbrödet i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt färsen, ägg, salt och krossad grönpeppar
Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gräddsås 0 st buljong , från rullladerna 3 dl vispgrädde 1 msk svartvinbärsgelé 0 st salt 0 st vitpeppar Rullader 500 gram lövbiff 9 dl vatten 3 msk oxfond , koncentrerad 50 gram cornichons 1 paket bacon 2 msk dijonsenap 0 st salt 1 st gul lök(ar) 1 st morot 2 msk tomatpuré 0 st vitpeppar Tillbehör 150 gram sockerärtor 800 gram potatis(ar) 1 svartvinbärsgelé Köp receptet Näringsvärde Kcal
Stracotto – långkokt ragu

Stracotto – långkokt ragu

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg grytkött , hel bit med senor borttagna 0 olivolja 2 st röd lök 2 st morötter 2 klyfta(or) vitlök 2 stjälk(ar) blekselleri 1 st fänkål 15 gram färsk rosmarin , 0,5 knippen 15 gram Färsk Salvia , 0,5 knippen 2,5 dl rödvin , chianti 2 msk tomatpuré 1,5 l köttbuljong , el