Smaken är såå krämig, chili ger hetta, smaskig curry och paprika som ger lite sötma. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. 2 tsk röd currypasta (puré)
Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk. Jag kör några sekunder så att soppan blir krämig, men med småbitar av lök, toppat och linser kvar
Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk. Jag kör några sekunder så att soppan blir krämig, men med småbitar av lök, toppat och linser kvar Smaka av och krydda mer om det behövs eller späd ev
Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk. Jag kör några sekunder så att soppan blir krämig, men med småbitar av lök, toppat och linser kvar
Börja med att koka pastan enligt förpackning. Hetta upp smör i en panna och häll i så mycket curry som önskas, detta gör att curry smaken framhäver mer
Servera med valfria nudlar eller vitt ris. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. 2 tsk röd currypasta
Grön, röd eller gul. I receptet nedan har jag skrivit två matskedar currypasta - det är anpassat efter den vanliga currypastan du hittar i svenska matvarubutiker (men du kan naturligtvis anpassa mängden efter hur mycket hetta du vill ha)
Hacka löken och hetta upp en gryta med lite olja i. En curry kan varieras i all oändlighet, jag brukar variera innehållet beroende på de bönor/linser och grönsaker som finns hemma
Jag älskar att gå i de asiatiska butikerna - fattar inte vad hälften av produkterna är, eller vad de ska användas till, men kan ändå spendera en evighetmed att försöka lista ut vad det står på etiketterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.