Idag blev det en gryta vars ingredienser kan sammanfattas med lax, broccoli, rödlök, morot, röda linser, tomatpuré, honung, hummerfond, citronpeppar, créme fraiche och vatten
Smaka av med pressad limesaft, salt och peppar. Låt det fräsa med några minuter. Skala lök och vitlök. Lägg upp grytan i en serveringsform, dekorera med räkor och musslor och dill
Variationsmöjligheterna är oändliga, du kan ju slänga i vad du vill i denna härliga värmande gryta. Tillsätt röd currypastaoch sambal oelek och låt fräsa med någon minut
I receptet nedan har jag skrivit två matskedar currypasta - det är anpassat efter den vanliga currypastan du hittar i svenska matvarubutiker (men du kan naturligtvis anpassa mängden efter hur mycket hetta du vill ha)
Hetta upp lite olja i en wokpanna. Smaka av med salt, peppar, limen och ev mer honung. Börja med att skära kycklingen samt alla grönsaker i mindre bitar
Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypastaoch lime saft av en lime. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter. 2 tsk röd currypasta (puré)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.