4 400 g fryst torskfilé 6 potatisar 2 morötter 1 gul lök 2 tomater 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl crème fraiche salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl grovskuren dill 1 förp räkor i lake (à 170 g, avrunnen vikt) krutonger till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt då smöret och fräs svampen på medelvärme tills det ”knäpper” om den. Hacka svamp och lök. Tillsätt löken och låt det fräsa med de sista minuterna utan att det tar färg
Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den rödacurryn på låg värme tills löken är mjuk. Jag kör några sekunder så att soppan blir krämig, men med småbitar av lök, toppat och linser kvar
Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den rödacurryn på låg värme tills löken är mjuk. Jag kör några sekunder så att soppan blir krämig, men med småbitar av lök, toppat och linser kvar
Häll i currypastanoch låt steka med en stund. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Under tiden steker du blomkålen i mindre bukter i en panna med olja
Häromdagen gjorde jag den här fisksoppan medrödcurryochkokosmjölk. Nej, någon vidare vår har det inte kommit till Växjö än, även om solen lite blygsamt lös mellan träden i morse… Tills våren är här värmer jag mig med soppa, och det är ju rätt okej det också faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.