När nu inte solen vill visa sig och värma oss, så får det bli en het chiligryta medchoklad. Toppa grytan med crème fraiche, riven chokladoch rivet limeskal
Surfade runt häromdagen på matbloggar och hittade en het röra medäpple, morot och dill som jag tyckte lät god, och idag blev det av att testa den till lunch
Serveras varma, gärna med lite vispad grädde. Skala och kärna ur äpplena, skär i mindre bitar. Rulla ihop och lägg i ugnsform, strö över resten av chokladen
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Och det speglar denna lilla tjejs personlighet ganska bra. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten av chokladsmeten
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Visst kan det låta lite överilat att börja med ett bakverk som till ochmed i sin titel berättar att det handlar om en mjölkproduktig kaka, men jag har hört så mycket positivt om veganska cheesecakes, om deras krämighetochmjukhet, att jag ändå inte kunde hålla tassarna borta
Dig som älskar choklad i mängder och jordnötter. Jag använde en väldigt liten för att få den hög, går lika bra att ta en större och göra plattare kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.