Inget går upp mot riktig hemlagat pölsa, hemkokade rödbetor och ett glas kall mjölk på en söndag. Tur att det blev några paket pölsa efter älgköttet som vi fick tag på i höstas
Hemkokt vaniljsås, ca 4 portioner. Vaniljsås kan vara nåt av det bästa jag vet. En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Blanda ihop allt, späd med lite mer buljong, krydda och låt pölsan puttra ihop. Jag brukar oftast blanda pölsan med fläskkött men det här köttet var så fint att det blev gott ändå( har provsmakat alldeles för mycket) Lite lite lever är kalas att ha i men det hade jag ingen
Hemkokt sylt är vardagslyx. Hej på er,. Jag vet att det var ett par dagar sen sist men det har varit fullt upp här på semestern med utflykter och annat
Varm nyponsoppa är perfekt till vinterutflykten eller som efterrätt. Enkelt, vitaminrikt och gott. Den soppa man köper som pulver innehåller ofta massor av socker
Pölsa, ja vad säger man. Och då man har gjort pölsan själv så smakar det extra gott. Det är ju lite stök och bök att göra egen pölsa, men man gör storkok och fryser in den färdig
Här har regnet bara fortsatt att falla resten av dagen och kvällen. I eftermiddags fick jag ett ryck, ville hitta på något kul, scones skulle de bli till kvällen och då kom jag på att en hemmagjord marmelad skulle vara smaskens och rabarber de har vi i massor så så fick det bli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.