Hemkokt jordgubbskräm 4 Personer
patriksvensson
patriksvensson

Hemkokt jordgubbskräm 4 Personer

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram jordgubbar (eller hallon)
  • 8 dl vatten
  • 2 dl socker
  • Redning
  • 8 msk vatten
  • 4 msk potatismjöl
  •  
  • Servering
  • Mjölk
  • För laktosfritt - Använd laktosfri mjölk.

Beskrivning

    1. Lägg jordgubbar, vatten och socker i en kastrull.

    2. Låt det hela koka uppp (rör om då och då) och låt sedan sjuda i ca 5 minuter.

    3. Ta av kastrullen från plattan och blanda samman redningen.

    4. Tillsätt redningen i en tunn stråle samtidigt som du rör om.

    5. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och ge krämen ett uppkok. (om den kokar för länge så kan den bli seg så det räcker med ett kort uppkok).

    6. Ta av kastrullen från värmen.

    7. Strö över lite socker och låt svalna. (sockret gör att det inte blir någon tjock hinna på krämen).

    8. Servera gärna krämen med mjölk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.