Nu var det väldigt länge sedan jag testade brunabönoroch smaken förändras ju med åren. Smaka av bönornamed ättiksprit eller vinäger, sirap och eventuellt mer salt
8 1 paket torkade brunabönor (à 500 g) 1 1/2 l vatten 2 tsk salt 3 1/2 msk ljus sirap 2 1/2 msk ättiksprit (12%) ev 1 1/2 msk potatismjöl ca 1 1/2 kg rimmat fläsk i skivor Lägg till i inköpslistan
Servera bönornamedknaperstekt fläsk. Inte så komplicerat som man kan tro och det ger ju en så härlig känsla att följa processen från de torkade bönorna till det färdiga resultatet
Stekt fläsk medkokt potatis och löksås. Jag lyxade till det medsmörstekta färska morötter och grön sparris till rätten, men självklart kan du servera rårivna morötter och kanske en enkel vitkålssallad till istället om du vill hålla dig till det klassiska
Bönorna skall vara glansiga och hela med lagom tjock konsistens. Det är viktigt att bönorna hinner mjukna ordentligt i vatten för att kunna kokas försiktigt och fortfarande vara hela
Servera gärna medkokt potatis och en god klassisk svensk senap. Stektrimmat fläsk kan man ha många klassiska tillbehör till men idag väljer vi en len löksås som spetsas med lite vitt vin och lättcreme fraische istället för den mer vanliga bechamelsåsen
Koka dem för en timme med mitt värme. Tvätta sedan potten och lägga kokt fläsk och ingefära och vatten (så mycket som att täcka fläsk) igen och värma upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.