Lite likt kokt pölsa,men en annan smak. Skär hackekorven i mindre bitar, lägg i en gryta. Häll på lite vatten, ej för mycket då blir den för lös i konsistensen
Lägg korngrynen i blöt under natten i en stor katrull. Slå bort vattnet som det legat i blöt i, och häll på vatten och buljongtärningarna, koka i ca 1 1/2 timme
Har man jägare i bekantskapskretsen så kan man ibland ha turen att få åt sig några benbitar som blivit över vid älgslakten och av dessa kan man skapa den gamla klassikern pölsa
Jag fick ett recept från en i matgruppen på hemgjord pölsa, det var jag ju tvungen att prova. Det var nog 15 år sedan jag åt pölsa. Pölsa 3-4 port. Pölsa 3-4 port
Blanda ihop allt, späd med lite mer buljong, krydda och låt pölsan puttra ihop. Jag brukar oftast blanda pölsan med fläskkött men det här köttet var så fint att det blev gott ändå( har provsmakat alldeles för mycket) Lite lite lever är kalas att ha i men det hade jag ingen
Inget går upp mot riktig hemlagat pölsa, hemkokade rödbetor och ett glas kall mjölk på en söndag. Tur att det blev några paket pölsa efter älgköttet som vi fick tag på i höstas