Rör samman keson med crème fraiche, purjolök, skinka och gräslök. Ansa och strimla purjolöken fint. Lägg ut crêpsen, föredla skinkröran på dem och vik samman
Crepes är ingenting jag gör särskilt ofta men min mamma pratade om ett recept hon sett på teven där de gjorde crepes med skinka, spenat och ost (bland annat)
Salta och peppra, och lägg en extra klick majonnäs på och dekorera med någon god färsk ört. Här lite nyttigare med low carb-bröd istället för "vanligt" bröd
Köttet är platt fyllningen påbörjad med skinka, mozzarella och (tyvärr) torkad basilika. Men om du skär med kniv igenom filén på längsen utifrån och in så kan det gå
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Smaka av med salt och peppar. Servera med valfri pasta. Idag fick det som fanns i kylen stå till tjänst och det resulterade i en god och krämig pastasås som är färdig i ett kick
Jag hoppas att du hittat något frestande bland mina tidigare fiskrecept - tomatströmming, torskrygg med pestotäcke, gravad lax, ugnsbakad lax med Bostontäcke, örtpanerad havskatt - för idag tänkte jag i stället bjuda på något helt annat
Små potatiskakor med lite hackad lök, bräckt rökt skinka och stekta tomater. Tillsammans med mina älsklingar tomaterna, stekta den här gången, så fick jag ihop en läcker liten måltid till mig själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.