Crêpes med champinjoner och skinka
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 13 dl vispgrädde
  • 12 msk fiberhusk
  • 11 krm salt
  • 1 smör till stekning
  • 1250 g svamp
  • 11 lök
  • 1200 g skinka eller kalkon
  • 11 dl crème fraiche
  • 1 cirka 100 g riven ost till gratineringSätt ugnen på 200°. Vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden, fiberhusken och salt och låt svälla i 15 minuter. Stek på medelvärme i rikligt med smör.
  • 1 Skiva svampen och hacka löken. Skär skinkan i strimlor.
  • 1 Fräs löken, svampen och skinkan i smöret. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Fördela fyllningen på crêpesen, rulla ihop och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat.
  • 1 Strö över riven ost och gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg, cirka 10 minuter. Servera med en god sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.