När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Vi gjorde en gnocchideg bestående av. Vi har ätit resterav julmaten på längden och tvären så ikväll ville jag äta något annat men samtidigt känns det dumt att kasta mat när den blir dålig så jag kombinerade ihop en jättegod middag
Förra veckan bjöd jag er ju på en frukostsmoothie med havtornochegengjord mandelsesammjölk. Jag tyckte det var synd att kasta bort resterna som blev kvar när jag fått ur all "mjölk", så då gjorde jag i stället vegobiffar av dem till lunch
Du kanske redan har druckit en drink, eller blev det ett glas vin eller en öl istället. En mörk och ruggig fredagskväll, som gjord för att sitta hemma med familjen och mysa
Lägg i en skål och pressa saften från citronen över. Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Det här är ett sånt recept, slatten mandelmjöl tog slut, några nästan tomma påsar med olika torkade bär och frukt kunde tömmas och burken med honung kunde skrapas ur och slängas, och det gör ju inte saken sämre att det blev energirika jordnötsbars som jag med gott samvete kan äta när blodsockret på eftermiddagen börjar dala
ochgjorde vår favorit. Att det kom lite regn senare gjorde inget vi hade njutit. Ja vi har haft en ubersocial helg vi har träffat mina föräldrar, min kusin Pelle, Farmor och hennes syster, Michaels brors familj, Gert som var hemma från Tyskland och
Det blev ett litet missförstånd i köket för jag fick mina två efterrättsostar på två brickor. Det här åt vi igår, stekt sirloin-stek, ugnsrostade grönsaker och kall bernaisesås (hemmagjordoch Steves nya favorittillbehör till kött)Idag gjorde jag en bakdrive och bakade två satser fröbröd (recept i slutet av inlägget), ostsemlor (recept också i slutet av inlägget) och formfranska, allt LCHF
Len och krämig och fyllig i smaken av svamp och vitlök. Nej, det smakar inte massor av blomkål. Två förvånande och supernyttiga ingredienser skapar basen till såsen
Extra gott blev det när jag invigde vår nya jultallrik. Pajdeg av vetemjöl är godare än pajdeg av sojamjöl, men det är roligt att testa något nytt ibland, särskilt som det är nyttigare
Men ute måste man vara i alla fall, efter att ha varit inne hela veckan så måste man kommma ut. Detta blev en rätt av vad vi har i kylskåpet, salamin var det dax att göra något avoch grädden likaså
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.