Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
13 dl Grönabönor. 1Ris eller nudlarKoka upp de grönabönorna. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Förutom att jag kommer bjuda på en hög med vegatariska julinspirerade recept kommer jag också dela med mig kring lite pysseltips och tankar på en grön jul när det gäller själva stylingen av julbordet och så klart, som utlovat, kommer i n s t r u k t i o n e r på hur man bygger sitt eget julbord av återvunnet material
Säg något som passar bättre efter en långpromenad i vinterlandskap eller en åktur i pulkbacken än en skål med rykande het soppa med tydlig smak av fänkål ochmed lite sting
) och skölj av dom. Skaka av vattnet så gott det går. Gör i ordning wrapsen genom att först bred på tzatzikioch sen fylla dom med kikärtorna, sallad, gurka, tomat och fetaost
Linser som smaksätts med ingefära, kokosmjölk, curry och en touch av hetta blir en otroligt god middag att ställa fram på bordet och för familjen att samlas kring
Servera med tex grön sallad ochavokado. Jättegoda biffar kan du göra på bl a rester av broccoli. Tillsätt kokosmjöl, lite i taget tills du får en fast smet du kan forma biffarmed
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.