Fisken tillagades hel, dvs med skinn och ben kvar. När man ätit upp allt kött på ena sidan är det bara att dra bort hela ryggraden och fortsätta ta fina bitar
Men, många fördelar med kassen också, vi har hittat många roliga "små" recept som sås eller tillbehör och en hel del hela middagsrecept vi kommer laga igen
Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fylldaugnsbakade fikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Men det var gott med lite ugnsbakad mjuk och söt lök i kombination med den kryddiga chevrecremen. Vi hoppade potatisen och ersatte den med lite tomatiserade haricotes vertes så fick man lite sås på köpet
) Trevlig helg. Ugnsbakad lax med spenat och vinsås. Själv lagade jag som sagt ugnsbakad lax med vinsås. Enkelt att tillaga men ändå med en festlig touch med vinsås och pressad potatis
Vilket helt fantastiskt väder vi har haft några dagar. Jag har också gjort rätten med scamorza, som ju är lite fastare i konsistensen, men då lät jag även den få någon minut i ugnen
Lägg upp laxen tillsammans med potatis och den smörslungade spenaten. Krydda fisken med svartpeppar och rivet citronskal, spara saften från citronen till gurkan och spenaten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.