Ugnsbakad lax med vitvinssås, smörslungad zucchini och rå fänkål
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 fänkål
  • 12 gula lökar
  • 12 dl vitt vin
  • 12 dl god fiskbuljong
  • 12 dl grädde
  • 1100-150 g smör, kallt
  • 1 ev. citron eller vinäger för syra
  • 14 bitar lax utan skinn à 150 g
  • 1 salt
  • 1 olivolja
  • 1400 g zucchini
  • 1100 g smör, smält
  • 11 knippe dill
  • 1 Dill
  • 1 Rå fänkål2 fänkål
  • 1 Vitvinsås2 gula lökar 2 dl vitt vin 2 dl god fiskbuljong 2 dl grädde 100-150 g smör, kallt ev. citron eller vinäger för syra
  • 1 Ugnsbakad lax4 bitar lax utan skinn à 150 g salt olivolja
  • 1 Zucchini400 g zucchini 100 g smör, smält 1 knippe dill salt
  • 1 Garnering DillRå fänkål
  • Skiva tunt och lägg i kallvatten till servering. Vitvinssås
  • Fräs hackad lök i smör. Koka ihop med vin, fiskbuljong och grädde. Pressa ev ned citronsaft för syra. Sila och pressa ner såsen i en ny kastrull. Mixa skummig med mycket kallt smör innan servering. Ugnsbakad lax
  • Gnid in laxen med salt och olivolja. Baka i ugnen på 100 grader till en innertemperatur på 45 grader. Smörslungad zucchini
  • Skiva zucchinin i mindre bitar. Slunga mjuk i smöret. Smaka av med dill och salt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.