1 Vitvinsås2
gula lökar 2 dl vitt vin 2 dl god fiskbuljong 2 dl grädde 100-150 g smör, kallt ev. citron eller vinäger för syra
1 Ugnsbakad
lax4 bitar lax utan skinn à 150 g salt olivolja
1 Zucchini400
g zucchini 100 g smör, smält 1 knippe dill salt
1 Garnering
DillRå fänkål
Skiva tunt och lägg i kallvatten till servering. Vitvinssås
Fräs hackad lök i smör. Koka ihop med vin, fiskbuljong och grädde. Pressa ev ned citronsaft för syra. Sila och pressa ner såsen i en ny kastrull. Mixa skummig med mycket kallt smör innan servering. Ugnsbakad lax
Gnid in laxen med salt och olivolja. Baka i ugnen på 100 grader till en innertemperatur på 45 grader. Smörslungad zucchini
Skiva zucchinin i mindre bitar. Slunga mjuk i smöret. Smaka av med dill och salt.
Servera gärna laxenmed en fräsch sallad. Lägg i laxen i formen och slå över Mildasåsen. Låt gärna laxen vila några minuter efter att den har tagits ut ur ugnen innan servering
Sila såsen från löken och häll över i en ny gryta. Gör ett snitt i laxenoch täck filéerna med röran. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.