Det här med fisk och ungar kan var knepigt. Ofta äter de gärna fisk för det är lättuggat och ingen stark smak, men så skulle jag ju vara fiffig och lära sonen lite mera, då han är intresserad av fiske
Tag fisken (som är urtagen och huvudet borttaget på) och skölj den. Lägg fisken i en smord form. Krydda sen ordentligt med salt, peppar, citronpeppar och fiskkrydda
Matlagning kan inte bli enklare och godare än färsk fisk på grillen. Om du tycker det är svårt att grilla filéer kommer du bli överaskad hur enkelt det är att grilla hel fisk
Skär av huvudet av fisken och ta ut den. Gnid in fisken med salt och peppar och skiva smör och lägg i. Fisken är klar när skinn och ben släpper fint från köttet
Efter ytterligare några timmar hade svärfadern fångat ytterligare en regnbåge och tillslut rundade jag själv av kvällen med en dubbel, bestående av just en öring och en rejäl regnbåge