Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan. Lägg tillbaka kycklingen i en ugnsform (i storlek som en halv ugnsplåt) eller panna med höga kanter
Marinera kycklingvingarna (med fördel över natten). Strimla stråna längs medoch finhacka det sedan. Krossa citrongräset genom att banka gräsen med skaftet på en kniv (då får man fram de aromatiska oljorna som finns i kryddan)
Fräs rosmarin och bacon i olja ett par minuter i en stor ugnsfast gryta på medelvärme. Skala och skiva vitlöken fint, strimla baconet, plocka rosmarinbladen och finhacka dem
Viktigt när man lagar helkyckling är att ösa fågeln med stekskyn under tillagningen. Jag anser att det absolut bästa sättet att tillaga kyckling är som hel fågel
Fördela kycklingen lite luftigt över salladen och strö över krutongerna och pinjenötterna. Blanda sallad, rödlök och soltorkade tomaterna i stor skål, vänd försiktigt ner avocadon och slå över dressingen, smaka av med salt och peppar
Men på den tiden hinner man steka på en lamminnerfilé, grilla några lammkotletter, grilla på några tomateroch göra en fåroströra smaksatt medvitlökoch oliver
Dela kycklingen, på längden ( inte riktigt helt igenom), salta och peppra lite grand. Skär äpplen och lök i klyftor och bryn lite grand på medelvärme, lägg dem tillsammans medkycklingen i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.