Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta helakycklingar
Vitlöksklyftorna kan vara helamed skal, dom mosar man sönder och använder i såsen sen. Här har jag blandat kycklingmed potatis och lite olika grönsaker, paprika, tomat, purjo mm
Idag bjuder jag på helkyckling allt-i-ett igen. Det har varit en minst sagt tuff vecka där jag inte varit helt frisk och så två klasser med muntliga prov på det
På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrilladekycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
Med inspiration från Rachel Khoo. Jag valde en ekologisk majskyckling som jag egenhändigt styckade och sedan marinerade i ett och ett halvt dygn innan den stektes gyllenbrun i ugnen
Stoppa in citronbitarna, persiljan och vitlöken i kycklingen. Vill man slippa omaket med att smälta smör och blanda med olivolja funkar Arlas "smör- och olivblandning"
Viktigt när man lagar helkyckling är att ösa fågeln med stekskyn under tillagningen. Jag anser att det absolut bästa sättet att tillaga kyckling är som hel fågel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.