Att tillagahellaxsidai ugn är både lätt och gott. Att få en perfekt tillagadfisk behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningen även fortsätter efter att fiskentagits bort från värmen
Rensa, skölj och fjälla fisken. Förbered kokt potatis, grönsaker samt ev. Lägg fisken på en ugnsplåt, gärna med folie under så slipper du diska så mycket
Dou chi shao yu -Brässeradfisk med jästa svarta bönor. yu - fisk. Denna gång tog jag en Sik men det skulle också bli bra med Havsaborre eller Sea Bream
Skölj fiskarnai kallt vatten och torka. Lägg örtkvistar och citronskivori buken. Krydda fiskeninuti och i skårorna med olivolja, fänkålsfrö, salt och peppar
Skölj fisken väl och torka med hushållspapper. Pressa citron både in och utvändigt och krydda väl. Skär några snitt genom skinnet så går stekningen snabbare och fiskenriskerarinte att bli torr
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idagfick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.