Laxen måste vara färsk för att ni skall få samma smakupplevelse, unna er fina filéer från fiskdisken på er lokala butik så kommer ni att få en riktigt god middag som inte kräver speciellt mycket tillagning
Det ursprungliga receptet var med vit fisk men igår när jag lagade middagen valde jag lax istället. Ugnsstekt fisk med varm bönsallad, 4 portioner4 portionsbitar eller 500 g laxolivolja (till formen)salt och peppar1 liten rödlök1 näve sockerärtor1 burk kidneybönor1 burk kikärtorolivolja (till stekning)salt, peppar och en liten skvätt balsamvinägerLägg fisken i ugnssäker form med en skvätt olivolja i botten
Det var ett tag sedan det var fisk här på bloggen men nu så, nu kommer det. Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till och med de allra minsta, gillar
Det är nog en myt att man inte ska köpa fisk på en måndag. Idag erbjöd bybutiken hel inhemsk gös som var fiskad igår, så kunde inte låta bli att köpa den
I Hunan används ofta bladmynta som krydda till just fisk. Det här är ett typiskt Hunanesiskt fiskrecept som jag stötte på i Fuchsia Dunlops Revolutionary Chinese Cookbook (ungefär det receptet iallafall)
Hel fisk kan koka i sitt eget spad tillsammans med lite grönsaker. Att pochera fisk innebär att fisken sjuds i minimalt med vätska över en bädd av grönsaker i en vid kastrull
Grillad fisk är verkligen någonting som jag tycker är oerhört underskattat. För många är grillning förknippat med stora härliga köttstycken och fisken hamnar ofta i skymundan när man pratar grillning vilket jag tycker är synd