Hawaii burgare med ananasringar och texas bbq-sås!
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
2 1/2 dl
osötad senap
1 1/4 dl
strösocker
1/2 dl
muscovadosocker
1 1/2 dl
äppelcidervinäger
1/2 dl
vatten
2 msk
chilipeppar
1 tsk
svartpeppar
1 krm
cayennepeppar
20
min
1 tsk
soja
2 msk
smör
1 msk
liquid smoke
10 minuter
till
600 gram
fläskfärs
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1/4 krm
cayennepeppar
1 msk
dijonsenap
4 st
ananasringar
Beskrivning
Gör först bbq-såsen:
Blanda 2 1/2 dl osötad senap, 1 1/4 dl strösocker, 1/2 dl muscovadosocker, 1 1/2 dl äppelcidervinäger, 1/2 dl vatten, 2 msk chilipeppar, 1 tsk svartpeppar och 1 krm cayennepeppar i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud i 20 min. Blanda sen ner 1 tsk soja, 2 msk smör och 1 msk liquid smoke och låt sjuda i 10 minuter till. Låt såsen kallna.
Burgare:
Blanda 600 gram fläskfärs, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1/4 krm cayennepeppar och 1 msk dijonsenap i en bunke. Skär 4 skivor herrgårdsost i tärningar och blanda ner i köttfärsen. Dela färsen i 4 lika delar och forma till biffar. Stek i smör ca 5 min på varje sida. Håll dom varma.
Stek 4 st ananasringar i olja, ca 3 min på varje sida. Dela hamburgerbröden och stek dom i smör så att dom blir lite krispiga.
Servera biffarna med bbq-såsen, salladsblad, ananas, lufttorkad skinka, rödlöksringar, chili och mynta.
Idag har jag lagat hemmagjorda hamburgareoch jävul så gött. Burgare. Servera biffarna med bbq-såsen, salladsblad, ananas, lufttorkad skinka, rödlöksringar, chili och mynta
Bönburgareoch Sötpotatisfries med chili och koriander. De hade en enkel murad utegrill, och ville gärna att jag skulle laga min texas chili med tillbehör (bland annat en helt sjukt god guacamole som jag snart kommer lägga upp receptet på)
Servera chilin med tortilliabröd, salladsblad, tomater (gärna tärnade med hackad koriander) matlagningsyoghurt eller gräddfil och den picklade rödlöken
Efter att Alfred (katten) fått syn på den och tyvärr satt klorna i den lyckades vi fånga den med svetshandskar på och tack o lov var den inte biten eller på något sätt mer skadad än lite fjädrar som fattades
Men tänk på att inte ta för mycket briketter, du vill inte ha för hög värme utan det är bättre att fylla på med briketter allt eftersom och kunna kontrollera värmen
Burgaremed tryffelmajo, karameliserad lök. Till denna smarriga burgare serverades såklart en god öl och jag kan lova att denna middag gör ingen besviken
Färsen som jag gjorde burgare av blandade jag ihop med en dryg tsk rökig salsa som finns på tex mex-hyllan, lika mycket dijonsenap, salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.