Hawaii burgare med ananasringar och texas bbq-sås!
mikaela.cooper.3
mikaela.cooper.3

Hawaii burgare med ananasringar och texas bbq-sås!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 1/2 dl osötad senap
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1/2 dl muscovadosocker
  • 1 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk chilipeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 20 min
  • 1 tsk soja
  • 2 msk smör
  • 1 msk liquid smoke
  • 10 minuter till
  • 600 gram fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/4 krm cayennepeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 st ananasringar

Beskrivning

    Gör först bbq-såsen:

    Blanda 2 1/2 dl osötad senap, 1 1/4 dl strösocker, 1/2 dl muscovadosocker, 1 1/2 dl äppelcidervinäger, 1/2 dl vatten, 2 msk chilipeppar, 1 tsk svartpeppar och 1 krm cayennepeppar i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud i 20 min. Blanda sen ner 1 tsk soja, 2 msk smör och 1 msk liquid smoke och låt sjuda i 10 minuter till. Låt såsen kallna.

    Burgare:

    Blanda 600 gram fläskfärs, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1/4 krm cayennepeppar och 1 msk dijonsenap i en bunke. Skär 4 skivor herrgårdsost i tärningar och blanda ner i köttfärsen. Dela färsen i 4 lika delar och forma till biffar. Stek i smör ca 5 min på varje sida. Håll dom varma.

    Stek 4 st ananasringar i olja, ca 3 min på varje sida. Dela hamburgerbröden och stek dom i smör så att dom blir lite krispiga.

    Servera biffarna med bbq-såsen, salladsblad, ananas, lufttorkad skinka, rödlöksringar, chili och mynta.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.